Historia

Muovijaloste
Muovitie 2, Hollola

Sataplast kasvuun Aspelinien johdolla

Sataplast on alunperin Porissa vuonna 1963 perustettu perheyritys. Toiminta laajeni kymmenessä vuodessa ja parempien tilojen perässä tapahtui muutto Kokemäelle vuonna 1972. Lisää muutoksia koettiin 1980-luvun lopulla, kun Juha ja Lea Tiitola siirtyivät yrittäjiksi ostaen Sataplastin, sekä paperinjalostusyrityksen Hämeenkyröstä. Ennen yrittäjyyttään, Juha Tiitola oli tehnyt pitkän uran Amerplastilla muovinjalostuksen parissa.

Sataplastin toiminta kasvoi käyttötavarakaupan kassien lisäksi henkselikassien valmistamiseen. Tästä kuitenkin päätettiin luopua 2000-luvulle saavuttaessa ja keskityttiin nykyisiin tuotteisiin, eli kalvoihin, erilaisiin pusseihin, säkkeihin ja huppuihin, sekä kääre- ja pakkauspapereihin.

Vuosituhannen vaihteessa myös yhtiön omistus siirtyi seuraavalle sukupolvelle, kun johtoon astuivat Tiina ja Jarmo Aspelin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Sataplastin kasvu on ollut voimakasta uusien investointien ja yritysostojen myötä.

 

Hel-Packin omistus Aspelineille 2015

Vuonna 2015 tehdyssä yrityskaupassa Hel-Pack Oy:n omistus siirtyi Aspelineille ja tuotevalikoimastamme tuli entistä kattavampi. Ostetun yrityksen johtoon siirtyi Krister Aspelin ja näin saatiin yritystoimintaan mukaan kolmaskin sukupolvi. Hel-Packille rakennettiin uudet tilat Pirkkalaan, jonne yritys siirtyi vuoden 2017 keväällä.

 

Muovijaloste mukaan joulukuussa 2017

2017 vuoden lopulla sovittiin yritysjärjestelyistä, missä Hollolassa toimivasta Muovijalosteesta tuli Sataplastin tytäryhtiö. Erityisesti moniväripainettujen muovipakkausten valmistamiseen erikoistunut yritys on perustettu vuonna 1949. Opiskelija Hannu Posti oli mukana perustamassa 24.10.1949 Muovijaloste Oy:n yhdessä isänsä Hannes Postin ja muovipureman saaneen aikansa teknisen neron, hienomekaanikko Kyösti Smått:in kanssa (kuvat vasemmalla). Kolmikon aikaansaannoksia oli mm. ensimmäisenä Suomessa tehty muovikalvon koepuhallus vuonna 1952. Joustopakkausten materiaalina parhaiten tunnetun Polyeteenikalvon kaupallinen tuotanto alkoi vuonna 1954 Lahden Kirkkokadulla siirtyen sieltä Vesijärvenkadun toimipisteen kautta Hollolan Salpakankaan Muovitielle vuonna 1969, jossa toiminta jatkuu edelleen 2020 luvulla.

 

Joutsen Paino mukaan keväällä 2020

2020 alkuvuodesta erikoispainotuotteisiin erikoistunut Joutsen Paino siirtyi Sataplastin omistukseen. Joutsen Paino on monipuolinen suomalainen painotalo ja kokenut pakkausalan osaaja. Muovijaloste ja Joutsen Paino ovat Sataplastin tavoin pitkän historian omaavia perheyrityksiä, joiden arvomaailmat kohtasivat hyvin. Yritykset päätettiin yhdistää saman nimen alle Aspelin Groupiksi.  Aspelin Groupin tärkeimmät peruspilarit ovat perhe-arvot, asiakaslähtöisyys, laadukkuus ja innovointi. Joutsen Paino sijaitsee Lappeenrannassa ja tämän yrityskaupan myötä Aspelin Group vaikuttaa laajalti Etelä-Suomessa lännestä itärajalle saakka.

 

Aspelin Group nyt

Aspelin Group on tänä päivänä yksi alan laajimmalla tuotevalikoimalla asiakkaitaan palveleva yritys. Tahdomme toiminnallamme edistää suomalaista teollisuutta ja työntekoa. Parannetaan maailmaa pakkaus kerrallaan ja etsitään yhdessä ratkaisuja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

Miksi valita meidät?

Asiakaslähtöisyys

Asiakkaat ovat meihin tutkitusti tyytyväisiä - eikä ihme - sillä he ovat kaiken toimintamme lähtökohta. Erityistä kiitosta on saanut asiakaspalvelumme, jonka kehitykseen panostamme myös tulevaisuudessa.

Innovointi

Pakkausalalle kaivataan uusia tuotteita, materiaaleja ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Kehitämme aktiivisesti omaa alaamme ja sen kautta haluamme olla mukana luomassa yhteiskuntaa, jossa pakkaus ei ole vain pakollinen, jätteeksi muodostuva paha.

Perhe-arvot

Aspelin Group on perheyhtiö ja arvomaailmamme on sen mukainen. Luotamme suomalaiseen työn laatuun ja seisomme tuotteidemme, sekä tuotantomme takana. Aiomme edelleen panostaa tuotantoihimme Suomessa ja tahdomme olla mukana viemässä Suomen teollisuutta eteenpäin.

Laatu

Haluamme tarjota parasta mahdollista laatua niin tuotteissamme kuin palveluissammekin. Jatkuva kehitys ja laadullinen parantaminen ovat osa jokapäiväistä työtämme. Haluamme, että nykyinen huippulaatu on tulevaisuuden standardimme.